Dr. Calum T. M. Nicholson szociálantropológiai és humánföldrajzi háttérrel az éghajlatváltozás társadalmi következményeinek megértését új alapokra helyező kutatásokat végez, különösen a migrációval és a nemzetközi fejlesztéssel való kapcsolatának összefüggésében.

 

Dr. Nicholson korábban fejlesztési tanácsadóként és parlamenti kutatóként is dolgozott, a Cambridge-i Egyetemen a nemzetközi fejlesztésről, a nemzetközi migrációról és az éghajlatváltozás politikai vonatkozásairól tart kurzusokat. Dr. Nicholson emellett a közösségi média politikai, kulturális és történelmi jelentőségéről is tart nagy sikerű órát. E témáról jelenleg könyvet is ír.

 

Dr. Nicholson minden kurzusán arra törekszik, hogy az adott kérdést a lehető legszélesebb politikai, kulturális, történelmi és filozófiai kontextusba helyezze, hogy megkérdőjelezze előítéleteinket és rámutasson ellenőrizetlen feltételezéseinkre. Célja nem egyszerűen az, hogy kiegészítse a hallgatók tudását, hanem az, hogy megváltoztassa az adott témáról való gondolkodásukat. Minden kurzusában megjelenik az „igazság" és a hatalom közötti kapcsolat problematikája - ez a kérdés még inkább aktuális a mai, úgynevezett „igazság utáni" korszakban.

Végzettség:

  • PhD, Swansea Egyetem
  • MPhil, Oxfordi Egyetem
  • BA Hons (MA Cantab), Cambridge-i Egyetem