Kik vagyunk?

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) 25 éve kezdte meg tehetséggondozó tevékenységét. Programjaival anyagi helyzettől függetlenül fejlődési lehetőséget kínál a legtehetségesebb magyar fiatalok számára az általános iskolától kezdve az egyetemi éveken át a posztgraduális képzésekig.

Az MCC tehetséggondozási tevékenységének pillérei az általános iskolásoknak szóló Fiatal Tehetség Program, a középiskolások képzésére fókuszáló Középiskolás Program, az Egyetemi Program, valamint az azt követő posztgraduális és posztdoktotri programok.

Az MCC ott kezdődik, ahol a hagyományos oktatás véget ér: programjaink ugyanis túlmutatnak a hagyományos iskolarendszer keretein, és olyan tudást adnak, amelyeket diákjaink saját oktatási intézményükben is kamatoztatni tudnak.

Az MCC Feszt kezdeményezés hasonló logikára épül: olyan rendezvényt szerettünk volna életre hívni, ami túlmutat a hagyományos fesztiválok keretein. Ami nem csupán könnyűzenei programokat kínál, hanem sokkal inkább egyfajta értékrenden alapuló közösségi élményt közvetít izgalmas közéleti és közérdeklődésre számot tartó beszélgetésekkel, interaktív programokkal, olimpiai közvetítéssel.

Az MCC 2021 októberéig 14 magyarországi és összesen 23 kárpát-medencei, a következő öt évben pedig Kárpát-medence-szerte 35 magyarlakta településen teszi elérhetővé ingyenes programjait. Ezt követően 3500 általános iskolás, 4000 középiskolás, 1500 egyetemista és 500 egyéb programokban résztvevő fiatal számára nyújtunk majd fejlődési lehetőséget.

Mathias Corvinus Collegium 2024. Minden jog fenntartva.