Házirend

Az MCC Feszt három napon át kínál közéleti, interaktív és zenei programokat Esztergom belvárosában, ahol a „magyar tehetséget” ünnepeljük és ahol megtalálható az MCC esszenciája: közösség, közélet, kultúra, tudomány, sport, szakmai viták, zene, tánc, szórakozás.

Az MCC Feszt látogatóit arra kérjük, hogy legyenek tekintettel a városban élőkre, különös tekintettel a szemetelésre és az éjszakai órákban a nyugalom megzavarására alkalmas viselkedésre.

 

MCC Feszt Pass

Az MCC Feszt Pass a Party Arénába való belépés mellett számos kedvezményt foglal magában. Kérjük, hogy ügyeljetek a karszalag sértetlen állapotára, mert csak ebben az esetben tudjuk garantálni a belépést a fizetős programokra, és az egyéb kedvezmények igénybevételét.

Az MCC Feszt Pass megvásárolható online a www.mccfeszt.hu oldalon, vagy a helyszínen: a Széchenyi téren, a Party Arénánál található jegyértékesítési pontnál. Az online vásárolt MCC Feszt Passt a helyszínen a Széchenyi téren, valamint a Party Arénánál található jegyértékesítési pontnál található MCC Feszt infopultnál lehet karszalagra beváltani. 

A karszalag csak sérülésmentes állapotban, csuklóra vagy bokára felhelyezve jogosít belépésre az MCC Feszt fizetős programjaira, sátrazási és tisztálkodási lehetőségre a Gran Camping területén, ingyenes belépésre a Szent István Strandfürdőbe és az MCC Feszthez kapcsolódó vendéglátó egységeknél kedvezmények igénybevételére, valamint ingyenes városnéző túrára az Esztergomi Városnéző Kisvonattal (kapacitás függvényében). Az online vásárolt jegyen található QR kód felmutatásával díjmentes transzfer vehető igénybe a vasútállomás és a Party Aréna közötti útvonalon.

 A belépőjegy megvásárlásával, valamint az ingyenes programokon való részvétellel automatikusan elfogadod a rendezvényre vonatkozó Általános részvételi szabályzatot (ÁSZF) és az MCC Feszt Házirendjét.

 

Az MCC Feszt Pass típusai: 

 • 1 napos belépő, amely tartalmazza:
  • a Party Aréna adott napi programjára a belépést
  • egy napos sátrazási lehetőséget a Gran Camping területén, amely a Camping szabályzata szerint a karszalagon szereplő dátummal 14:00 órától másnap 10:00 óráig érvényes
  • transzfert Esztergom vasútállomás és a Party Aréna között 
  • belépést a Szent István Strandfürdő területére azzal a dátummal, ami a karszalagon szerepel. 
  • Az MCC Feszthez kapcsolódó vendéglátó egységeknél az egyes vendéglátóhelyek által meghatározott mértékű kedvezményt tartalmaz az általuk megjelölt termékek fogyasztásakor, abban az esetben, ha a karszalagoddal fizetsz. A karszalagra az MCC Feszten kijelölt feltöltő pontoknál tudsz pénzt elhelyezni. 
  • városnéző túrát az Esztergomi Városnéző Kisvonattal (kapacitás függvényében).

 

 • Bérlet, amely tartalmazza:
  • a Party Aréna programjaira az MCC Feszt teljes időtartamára a belépést
  • sátrazási lehetőséget a Gran Camping területén a rendezvény teljes időszakára (a Camping területét augusztus 8-án 10:00 óráig kell elhagyni a bérlettel)
  • transzfert Esztergom vasútállomás és a Party Aréna között 
  • belépést a Szent István Strandfürdőbe a rendezvény teljes ideje alatt. 
  • Az MCC Feszthez kapcsolódó vendéglátóipari egységeknél az egyes egységek által meghatározott mértékű kedvezményt tartalmaz a megjelölt termékek fogyasztásakor, abban az esetben, ha a karszalagoddal fizetsz. A karszalagra az MCC Feszten kijelölt feltöltő pontoknál tudsz pénzt elhelyezni.  
  • városnéző túrát az Esztergomi Városnéző Kisvonattal (a vonat kapacitásáig).

MCC Feszt Pass jegyárak (amely tartalmazza a 27% mértékű forgalmi adót):

 • 1 napos belépő: 2990 Ft,
 • Bérlet: 6990 Ft

 

COVID intézkedések a fesztiválon

Az esti zenés, táncos programok helyszínén kizárólag koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy tartózkodhat. Abban az esetben, ha nem tudod hitelt érdemlő módon igazolni Szervező felé a védettségedet, a Szervező megtilthatja a fesztivál programjain való részvételt azzal, hogy sem kártérítés, sem a belépő árának visszatérítése nem illet meg. Az MCC Feszt programjainak résztvevői emellett kötelezettséget vállalnak arra, hogy a járványügyi hatósági ajánlásokat és intézkedéseket – különösen maszkviselés és távolságtartás – maradéktalanul betartják.

 

Kempingezési lehetőség

Az MCC Feszt Pass-szal rendelkező résztvevők számára ingyenes sátrazási és tisztálkodási lehetőséget biztosítunk a Gran Camping területén. Az 1 napos belépővel a karszalagon szereplő dátum napján 14:00 órával kezdődően másnap 10:00 óráig tartó időszakban, a Bérlettel az MCC Feszt teljes időtartama alatt, de legkésőbb augusztus 8-án 10:00 óráig. Abban az esetben, ha megsérted a kemping házirendjét, vagy jogosulatlanul tartózkodsz a területen, a kemping dolgozói felszólíthatnak a terület elhagyására.

 

Érték/csomagmegőrző

Kérjük, óvd az értékeidet a fesztiválon. Az MCC Feszten értékmegőrző üzemeltetésére kerül sor egy helyszínen (a Party Aréna mellett), ennek megfelelően a Szervező kizárólag az itt elhelyezett tárgyakért vállal felelősséget.

 

Befogadóképesség

Az MCC Feszt egyes helyszíneinek – így különösen a Kapcsolatok háza, a Party Aréna, MOL Nagyszínpad, Mindszenty színpad – befogadóképessége korlátozott. A kormányzati COVID intézkedésekkel, valamint a biztonsági előírásokkal összhangban, az egyes helyszínek maximális kapacitásának elérésekor a szervezők - a biztonsági szolgálat koordinálásával – korlátozhatják az adott programhelyszínre történő bejutást. Ebben az esetben megértésedet kérjük és azt, hogy kerüld az indulatos viselkedést a szervezőkkel vagy a rendezvényt biztosító biztonsági szolgálat munkatársaival szemben.

 

Mit nem lehet bevinni az MCC Fesztre?

Az MCC Fesztre mások testi épségét veszélyeztető tárgyakat szigorúan tilos behozni. A 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet alapján nem tarthatsz magadnál meghatározott, közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakat (8 cm-nél nagyobb vágóélű kés, rugóskés, gázspray stb.), ez szabálysértésnek minősül. Magyarországon mind a könnyű, mind a kemény drogok fogyasztása és birtoklása büntetendő cselekmény, az MCC Feszt eseményeire is szigorúan tilos a behozataluk, illetve használatuk! Ezen felül tilos petárdát, rakétát, bármiféle pirotechnikai eszközt, valamint ütő-, vágóeszközt, fegyvernek minősülő tárgyat bevinni az MCC Feszt rendezvényeire! 

 

Tisztálkodási lehetőség és mellékhelyiség használat

A kemping szolgáltatását igénybe vevők számára a napi tisztálkodás a Gran Camping területén található zuhanyzókban lehetséges.

Az MCC Feszthez kapcsolódóan a Szervező a Széchenyi tér, a Kapcsolatok háza, EDU sétány és a Party Aréna helyszíneknél térítésmentes illemhelyiség használatot biztosít a látogatók számára.

Kérjük, csak az erre a célra biztosított illemhelyeket és zuhanyzókat használd, valamint ügyelj ezek tisztaságára.

 

Egyéb fontos tudnivalók

Az MCC Feszt egyes programjairól hang- és képfelvétel készül. Minden résztvevő, aki a felvételeken megjelenik, csak a beleegyezésével nevesíthető. A felvételen megjelenő személy semmilyen követeléssel nem léphet fel sem a Szervezővel, sem a felvétel készítőjével, sem annak jogos felhasználóival szemben. Felhívjuk a figyelmet, hogy az egyes programokon kép- és hangfelvételeket, valamint drónfelvételt csak a Szervező előzetes írásbeli beleegyezésével lehet készíteni. 

 

Mathias Corvinus Collegium 2024. Minden jog fenntartva.