Miklos Lukacs de Pereny perui tudós. Érdeklődési területe a technológiafilozófia, az alkalmazott etika, és a tudományos és technológiai tanulmányok találkozási pontjai. Az Egyesült Királyságban, a Manchesteri Egyetemen szerzett PhD-fokozatot menedzsmentből és MSc-fokozatot innováció-menedzsmentből, elvégezte az új-zélandi Victoria University of Wellington fejlesztéstudományi mesterképzését, és a chilei Universidad Mayoron állatorvosi szakát. Elvégezte az Oxford Artificial Intelligence Program-ot is, és 2018-ban részt vett a néhai Sir Roger Scruton filozófiai nyári egyetemén Wiltshire-ben, az Egyesült Királyságban.

 

Dr. Lukacs de Pereny jelenleg a perui Limában található Universidad de San Martín de Porres kutatóprofesszora. Tanított az egyesült királyságbeli Essexi és a Manchesteri Egyetemen, valamint a perui ESAN Graduate School of Businessben. Kutatásait tudományos konferenciákon mutatta be Brazíliában, Kínában, Kubában, Angliában, Franciaországban, Indonéziában, Peruban, Skóciában és Svédországban, valamint projekt-tanácsadóként dolgozott többek között a Német Fejlesztési Banknál (KfW), az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezeténél, valamint a Globális Környezeti Alapnál (GEF).

 

Korábban az NZAID, az ITEC és az Egyesült Királyság Chevening-ösztöndíjasa volt, jelenleg az Egyesült Királyságban él családjával.