Olvasási idő: 4 perc

Háromnapos fesztivál Esztergomban

„Hangot adunk a tehetségnek” címmel mutatja be tehetséggondozó programjait és közösségi életét, valamint rendez izgalmas közéleti beszélgetéseket és színes könnyűzenei koncerteket a Mathias Corvinus Collegium (MCC). Az MCC Feszt augusztus 5–7 között lesz Esztergomban.

8 helyszínen, 6 színpadon lesznek programok, az egész esztergomi belváros megtelik élettel. Fellép többek között a Csík Zenekar, a Magashegyi Underground, a PASO, Tóth Vera, Kállay Saunders András, zenél Lotfi Begi és Dj Dominique is. Az MCC Feszten – a szórakozás mellett – kiemelt jelentőségük van a közéleti, kulturális és társadalmi előadásoknak, beszélgetéseknek.  Az érdeklődők neves külföldi és magyar oktatókkal találkozhatnak, valamint olyan híres személyek karrierútjába is bepillantást nyerhetnek, akik az életben elért sikereik révén példaként szolgálhatnak számukra. Mesél sikereiről többek között Renee DiResta, a Társadalmi dilemma című sikerfilm szereplője, Dennis Mark Prager amerikai bestselleríró, rádiós talkshow műsorvezető vagy Abishur Prakash világhírű indiai származású jövőkutató. Az MCC Feszten a legismertebb magyar előadók és közéleti személyiségek olyan témákat vitatnak meg, mint a koronavírus-járvány, az Európai Unió előtt álló kihívások, a magyar kultúra fejlődési irányai és a siker titka a top magyar vállalkozók szemszögéből.

A Kis Duna melletti Edu Sétányon pedig bemutatkozik az MCC teljes képzési palettája, de vendégül látjuk partnerszervezeteinket is. Fontos, hogy velük és a diákokat képviselő egyesületekkel is megismerkedhessenek, azokkal, akik szintén elkötelezettek a magyar tehetségek felkarolásában. Mindezt szem előtt tartva az MCC Feszt meghívottjai között szerepel a Semmelweis Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Corvinus HÖK, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete vagy a Keresztény Roma Szakkollégiumok.Az MCC Feszt nyitott és alapvetően ingyenes. Ugyanakkor van lehetőség úgynevezett MCC Feszt Pass vásárlására, amely számos kedvezményt (pl. belépés a Party Arénába, a Gran Camping és a Szent István strandfürdő díjmentes használata, ingyenes transzfer Esztergom vasútállomás–MCC Feszt között, csökkentett ár ételek/italok vásárlásakor) biztosít birtokosai számára.

Magyarország legnagyobb tehetséggondozó intézménye, a már 25 éve működő, egyedülálló pedagógiai programmal rendelkező MCC elkötelezett a fiatal tehetségek fejlődésének támogatásában. Célja, hogy Magyarországon és a határokon túl is minél több fiatalnak segíthesse a szakmai előmenetelét, és ennek egyik feltétele, hogy minél többen megismerhessék az alapítvány egyedülálló, ingyenes képzéseit. Az MCC programjaiban részt vevők a szakmai képzésen túl tagjává válhatnak egy azonos korú fiatalokból álló közösségnek, a megszerzett egyedülálló tudáson túl, közös kalandok révén életre szóló barátságokat is köthetnek. Az MCC Feszt ezt is hivatott közvetíteni, valamint magát a magyar összetartozás élményét szeretné minél szélesebb közönségnek is átélhetővé tenni.

A rendezvényről az index hírportálnak nyilatkozott Szalai Zoltán főigazgató: https://index.hu/belfold/2021/06/23/mcc-feszt-fesztival-zene-kozelet-mattias-corvinus-collegium

A TV2 Mokka című műsorában Szalai Zoltán főigazgatót és Szűcs Dóra nemzetközi igazgatót kérdezték a programról: https://tv2play.hu/mokka/_hangot_adunk_a_tehetsegnek_uj_tehetseggondozo_program_indul

Az eseményről minden információ megtalálható a www.mccfeszt.hu oldalon és az MCC hivatalos Facebook oldalán.