Olvasási idő: 2 perc

Megtelt a Széchenyi téren felállított MOL Nagyszínpad előtti tér Tucker Carlson sztárműsorvezető „The World According to Tucker Carlson” című előadásán.

Az MCC Feszten több százan hallgatták a világhírű médiaszemélyiséget, aki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) meghívására érkezett Magyarországra.

Az MCC Feszten „The World According to Tucker Carlson” címmel előadást tartott Tucker Carlson, a világ egyik legmeghatározóbb médiaszemélyisége. A legnézettebb amerikai kommentátor a Time szerint a legbefolyásosabb konzervatív gondolkodó az Egyesült Államokban. Esténként átlagban több mint 5 millió néző követi a műsorát a Fox Newson.

Beszédének elején Tucker Carlson a nyugati médiában, Magyarországról megjelent negatív híradásokról elmondta: szerinte mindazok a vádak, amelyek a magyar jelennel szemben megfogalmazódnak, tulajdonképpen pont, hogy az amerikai realitásra igazak. 

“Ha betiltják a humort, már tudod, hogy nem jó irányba haladunk.” - fogalmazott a műsorvezető az amerikai közélet szerinte veszélyes tendenciái kapcsán. Carlson kiemelte: az Egyesült Államok mostani politikai irányváltása és a folyamatosan sulykolt üzenetek egyszerűen boldogtalanná teszik az embereket. 

“Ha a magyarok, akik évszázadokon át elnyomás alatt élnek, tudnak boldogok lenni, mi amerikaiak miért nem vagyunk rá képesek?” — tette fel a kérdést a műsorvezető. Előadásában szólt a déli határzárnál történt látogatásáról, valamint Magyarország 2015-ös migrációs válságot követő helytállásáról. Carlson arra hívta fel a figyelmet, “Ha szeretsz valamit, tisztán tartod. [….] A rend és a tisztaság nem fasiszta dolgok, hanem erények”.