jogi.jpeg

Jogi Iskola

Edu sétány
Aug.
5.
csütörtök
10:00–18:00
Edu sétány

A Jogi Iskola a világra nyitott és tettre kész joghallgatók és jogászok közösségeként arra törekszik, hogy kiterjedt társadalmi kapcsolatokkal és társadalmi elkötelezettségekkel bíró hallgatókat készítsen fel a sikeres jogászi pályára.

Egy többéves, átfogó szakmai képzési, tehetséggondozási rendszert működtetünk, amely tartalmasan, izgalmasan teljesíti ki az egyetemi oktatást. Egyfelől elmélyedést kínálunk jogi szakterületeken, másfelől széles látókört biztosítunk azáltal, hogy a jogot összekapcsoljuk más tudományterületekkel. Feladatközpontú, a gyakorlatra irányuló alkalmak éppen úgy a képzés részeit jelentik, mint a tudományos, elméleti, bölcseleti tűnődések. Az összélménynek pedig lényegi részét képezik a közösségi aktivitások kirándulások, vacsorák, filmnézések, konyhai egybegyűlések és könnyed, „világmegváltó” beszélgetések formájában. 

Feszt programok:

-Kártya- és társasjáték sarok

-Legal kvíz: vicces tényekről, a fesztivál egyéb programjaihoz kapcsolódóan, nyereményjátékokkal

-“Píszítlenítés”: újságcikkek átírása a felesleges polkorrektség nélkül, de a hatályos vonatkozó jogszabályokon belül. 

-“Alkosd meg a saját törvényed!”: Abszurd és vicces javaslatok átültetése a jog nyelvére, megadott sablonok alapján. 

-“Melyik gyömbérsörben van a csiga?”: A minden jogász számára ismeretes, a termékfelelősség kérdését alapjaiban meghatározó Donoghue v. Stevenson- ügy alapján 

-How to?- keresetlevél, feljelentés, panasz, jogvédelem

A rendőrséggel együttműködve ujjlenyomatok levétele, gyanúsítottként kihallgatás, különböző kényszerítő eszközök megtekintése a letartóztatás során.

 

 
 
 
 

Programok

Mathias Corvinus Collegium 2024. Minden jog fenntartva.