image - 2021-07-30T121508.811.png

Ludovika Collegium

Edu sétány
Aug.
5.
csütörtök
10:00–18:00
Edu sétány

A Ludovika Collegium a közigazgatás számára képez vezetőket. Egyetemközi szakmai műhely, egy interdiszciplináris hallgatói közösség, amelyben az eltérő tudományos háttérrel rendelkező hallgatók egymást is inspirálják.

 

Karriertervező beszélgetés

 

A Ludovika Collegium tehetséggondozó program alapja, hogy jól meghatározott karriertervek mentén alakítjuk ki a hallgatók személyre szabott képzését. Vegyél részt most Te is egy karriertervező beszélgetésben az LC szakembereivel, hogy megtudd, neked mi a karrierhorgonyod!

 

A karriertervezés nem csupán az interneten található álláshirdetések böngészéséből és önéletrajzírásból áll. Ahhoz, hogy sikeres tudj lenni a munka világában, „el tudd adni magad” a munkaerőpiacon, jól kell ismerned önmagad és a benned rejlő lehetőségeket. A karriertervezés alapja tehát az önismeret. Ismerned kell, hogy melyek a legfontosabb értékek, amit egy munkától vársz és tudnod kell, milyen szempontok motiválnak a karrierdöntéseidben. A kompetenciáinkról, motivációinkról és értékeinkről kialakított képünk a „karrierhorgonyunk”. Ez az, amit semmiképpen nem adnánk fel, ha karrierválasztás előtt állunk. Szakemberünkkel folytatott beszélgetés során kérdőíves eredményt és részletes leírást kapsz a téged jellemző karrierhorgonyokról.

 

Válságkezelési szimuláció

 

Az NKE hallgatói tehetséggondozó programja, a Ludovika Collegium szimulációs játékra hívja az MCC Feszt résztvevőit. A gyakorlati foglalkozások a Ludovika Collegium képzési és közösségépítési profiljának egyaránt fontos eleme. Most minden érdeklődő betekintést nyerhet, hogy milyen szerepet tölthet be ez a módszer a tehetséggondozásban.

 

A amerikai Nemzetbiztonsági Tanács (NSC) ülésén vagyunk 2021 májusában. Néhány óra alatt kell döntenünk a Gázai-övezetet érintő aktuális kérdésekben. A valós alapú szimuláció során mi szembesülünk az NSC kihívásaival, döntéshozói szemszögből ismerjük meg a konfliktus eseményeit.  A történet fordulópontjaihoz érkezve választási lehetőség előtt állunk, hogyan cselekszünk a krízishelyzetben.

Az NSC tagjai változatos profilú szakemberek, magas rangú politikusok. Részt vesz a munkában a pénzügyminisztertől kezdve a vezérkari főnökök egyesített bizottságának főnökén keresztül az elnök sajtófőnökéig számos erős ember. Van egy közös stratégiai cél, de mindenkinek saját céljai is vannak, és az általa képviselt szervezet érdekei is meghatározzák a mozgását. Ki tudja érvényre juttatni az akaratát? Sikerülhet a gázai konfliktus békés rendezése?

 

 

 
 
 
 

Programok

Mathias Corvinus Collegium 2024. Minden jog fenntartva.