slw.png

Slow Living Hungary

Edu sétány
Aug.
5.
csütörtök
10:00–18:00
Edu sétány

A Slow Living Hungary egy országos közösség, mely három fontos életérzésre épül: Slow Food and Wine, Slow Travel, Slow Art and Culture.

Küldetéstudatunk alapja, az értékalapú gondolkodásmód erősítése és terjesztése a modern ember lüktető mindennapjaiban.

 

Slow Food tagjaink összekapcsolják a gasztro-élvezetet a felelősséggel, fenntarthatósággal és a természet harmóniájával.

GMO-mentes, helyhez kötődő alapanyagokból, tradicionális termelési kultúrával készített modern gasztro-élményre számíthatnak a fogyasztók, legyen szó finom ételekről vagy a kiváló borokról. Alapítóink a nemzetközi Slow Food közösséghez tartozó convivium elnökök. Szekeres Diána a Slow Food Eger-Mátra convivium elnöke míg Robotka Gábor a Budapest Centrálé. Fő céljuk a Slow Living Hungary megalapításával az volt, hogy a már említett kívételes értékeken alapuló magyar gasztrokulturális, művészeti és turisztikai produktumokat megismertessék a szélesebb közönséggel itthon és külföldön egyaránt.

 

Slow Travel keretében ellátogathatunk azokra a helyekre, ahol az élet egy kicsit lassabb, ízesebb és természetközeli.

Megnézhetjük, hol és hogyan készülnek a slow food termékek. Inspiráló helyszíneket mutatunk, ahol energiát nyerhet az ember, hogy könyebben bírkózzon meg a hétköznapokkal. Igazi mesteremberekkel, művészeti alkotásokkal találkozhatunk és a különleges slow szállásokon igazi otthonra lelhetünk. “Minden lassú utazás, belső utazás is.”

 

Slow Art and Culture jelmondata: “A művészet az egy életforma, a létezés módja, a világ észlelésének módja.”

A Slow Food mozgalomhoz hasonlóan a Slow Art mozgalom is azon a feltevésen alapul, hogy az alkotásokat tudatosan és szándékosan kell élvezni, nem pedig egyszerűen “szemes cukorként” fogyasztani.

A művészi élmény lehet az élet egyik legizgalmasabb tapasztalása, ha érzékeinket, tudásunkat és érzéseinket 10-es skálán 10-re emeljük. Ebben próbálunk egyfajta olvasztótégely lenni, hogy mindenki megtalálhassa a hozzá közelálló értékes kulturális  kincseket a rohanó mindennapok közepette

 

 

 
 
 
 

Programok

Mathias Corvinus Collegium 2023. Minden jog fenntartva.