mccfeszt_VA_1.jpg

Vitaakadémia

Edu sétány
Aug.
5.
csütörtök
10:00–18:00
Edu sétány

Kárpát-medencei vitaoktató központ

Az MCC Vitaakadémia tevékenységének célja a magyar nyelvű vitakultúra meghonosítása és népszerűsítése a Kárpát-medencében. Ezzel összhangban az MCC legtöbb képzési programja tartalmaz alapvető logikai, érveléstechnikai és vitamódszertani elemeket. A Collegium immáron 25 éves működése során összegyűjtött ilyen irányú tudást és tapasztalatot szeretnénk a diákjainknál is szélesebb közönséggel megosztani: ez hívta életre a Vitavezető, ill. arra épülve a frissen induló Vitatréner és Vitamentor képzéseinket is, továbbá ennek jegyében invitálunk benneteket  izgalmas vitákra és szórakoztató tanulásra a fesztivál Edu sétányán a Vitaakadémia sátorba és a mellette elterülő Vitaligetbe.

Érdekel milyen típusú vitázó vagy? Vegyél részt vitázói karaktertesztünkön!

Szeretnél egy nemes szellemi párbaj részese is lenni? Érkezz egyénileg, párban vagy csoportosan; kezdőlökésként kipörgetheted  a témádat szerencsekerekünkön. Innentől kezdődhet is a parázs vita szakavatott vitavezetőink iránymutatásával, akik a vitát követő közös kiértékelés során kitüntetik az érveléstechnika bajnokait!

Várunk a Vitaakadémia sátorába és a Vitaligetben, ha a szópárbaj adrenalinlökete közepette szeretnéd fejleszteni az érvelési- és kommunikációs képességeidet, valamint kritikai gondolkodásod!

Érdekel hogyan vitáznak a nagyok? Augusztus 7-én, szombaton 16:15-17:15 között várunk a Mindszenty színpadnál, ahol a fesztivál négy sztárfellépője egy-egy tapasztalt vitázóval közösen kel birokra verbálisan egy megosztó társadalmi témában a világ legelterjedtebb vitaformátuma, a brit parlamenti vita keretein belül.

Mire számíthattok ?

  • Brit parlamenti színpadi vitára a fesztivál sztárfellépőivel és a Vitaakadémia tapasztalt vitázóival
  • Vitázói személyiségtesztre
  • Szerencsekerékre a legkülönfélébb vitatémákkal
  • Rapid fesztiválvitákra 1 vs. 1, 2 vs. 2 és 3 vs. 3 formátumokban, amelyek végén tanult vitavezetők megjutalmazzák a racionális vita hőseit
 
 
 
 

Programok

Mathias Corvinus Collegium 2024. Minden jog fenntartva.